Skip to main content

Elk jaar verzorgt eX:plain de inhoud en organisatie van ca. 550.000 examens. Zij zitten met bedrijven, sectoren en onderwijsorganisaties aan tafel om vast te stellen wat de arbeidsmarkt nodig heeft en hoe het onderwijs daarop kan inspelen.

Voor de MBO opleiding tot beveiliger werkte eX:plain al met een e-learning programma, maar dat bestond voornamelijk uit interactieve tekst- en afbeelding modules. Hier hebben ze in 2022 video content aan toegevoegd toen ze videoproductiebedrijf Videobrouwerij benaderde voor drie instructiefilms. Deze drie video’s moesten een beeld geven van een kennismakingsgesprek, het werk als receptioniste en een beoordelingsgesprek. Voor deze drie instructievideo’s hebben wij toen gewerkt met twee edel-figuranten, één zelf-regisserende cameraman en één editor.

Toen deze video’s een succes bleken te zijn, kwamen ze begin 2023 bij ons terug met de vraag of wij nog 8 instructievideo’s voor hen konden maken. Wederom voor de MBO beveiliger opleiding.

Voor deze 8 instructievideo’s hebben wij toen drie edel-figuranten ingehuurd die op basis van een script enkele scenes speelden. We hebben voor deze videoproductie gewerkt met een zelf-regisserende cameraman en een video editor. Na de draaidag konden we de instructievideo’s binnen 2 weken naar wens van de klant opleveren.

Al deze bedrijfsfilm / instructievideo’s zijn inmiddels onderdeel van het eX:plain lespakket.