Skip to main content

De grootste kantoorfruitleverancier van Nederland werkt samen met video agency Videobrouwerij aan een merkcampagne, waarmee Fruitful Office zijn eigen bedrijfsverhaal op een eerlijke manier vertelt.

Fruitful Office bezorgt wekelijks lokaal en vers fruit op de werkvloer bij meer dan 2.000 bedrijven. Daarmee is Fruitful Office de grootste leverancier van kantoorfruit in Nederland. Het bedrijf kenmerkt zich door zijn gebruiksvriendelijke en milieubewuste service en zet zich in voor een duurzame en eerlijke maatschappij.

‘Sinds de oprichting van Fruitful Office in Nederland groeien wij hard door, aldus Jasper Albada Jelgersma, Sales & Marketing Manager bij Fruitful Office. ‘Alleen buiten onze muren weten nog maar weinig mensen wat we precies doen. Daarom willen wij met een serie bedrijfsvideo’s vertellen wat we doen, hoe we dat doen en waarom we iets doen. We zijn meer dan die vrolijke, wit-groene busjes die dagelijks door ons land reizen.’

Meer liefde in snackable content

‘Fruitful Office kwam bij ons met de vraag voor een enkele bedrijfsfilm, wat volgens ons niet helemaal past bij het doel van hun boodschap’, voegt Ben Balvers, oprichter en managing director van Videobrouwerij toe.

‘De onderwerpen die hun bedrijfsfilm moest bevatten, leenden zich perfect voor korte, bijna journalistieke reportages. De serie moet als geheel de reis van het product volgen, van een dagje met de fruitteler tot en met de levering van de mand. Met deze vernieuwde opzet voorkomen we dat Fruitful Office zijn publiek herhaaldelijk dezelfde video moet tonen en kunnen wij meer liefde steken in op zichzelf staande verhalen.’ 

Fruitbomen planten in Malawi

De campagne trapt af met een vlog van Fruitful Office-oprichter Jacob Nawijn over zijn reis naar Malawi. Nawijn kreeg een kijkje bij Ripple Africa, waarmee Fruitful Office fruitbomen plant voor elke geleverde fruitmand. Daarmee zetten de twee organisaties zich in tegen het grootste probleem van het land: ontbossing. In de vlog gaat Nawijn onder andere langs bij een ‘Tree Nurserie’, waar kinderen worden opgeleid om te kunnen helpen bij het planten van fruitbomen.

Later dit jaar zullen nog zes andere bedrijfsvideo’s worden gepubliceerd op de sociale kanalen van Fruitful Office, die tezamen het eerlijke bedrijfsverhaal vertellen.