Skip to main content

Het jaar 2020 bracht wereldwijd aanzienlijke uitdagingen met zich mee vanwege de wereldwijde COVID-19-pandemie. Deze ongekende omstandigheden dwongen tal van evenementen om hun traditionele fysieke format op te geven en online te gaan. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan was het Huawei Connect Europe 2020-evenement, dat jaarlijks werd gehouden. Huawei initieerde een Europese aanbesteding en binnen een week was de winnende combinatie gevonden: LEF marketing & events als evenementenbureau en Videobrouwerij als vooraanstaand videoproductiebedrijf.

In een race tegen de klok bundelden LEF marketing & events, Videobrouwerij en Huawei hun krachten en slaagden erin om in minder dan één maand tijd maar liefst 120 video registraties te produceren. Dit was een indrukwekkende prestatie, gegeven de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht.

Het jaarlijkse Huawei Connect Europe-evenement diende als een cruciaal platform voor Huawei om te communiceren met haar partners en klanten. Oorspronkelijk ontworpen als een fysiek evenement, moesten alle plannen worden heroverwogen vanwege de pandemie. Wat deze opdracht extra lastig maakte was de korte doorlooptijd. In slechts drie weken tijd werd het videoconcept ontwikkeld en werden vier cameracrews van elk twee ervaren cameramensen samengesteld. Deze crews reisden naar verschillende Europese locaties, waaronder Düsseldorf, Parijs, München, Nice en Hoofddorp, om Huawei sprekers te filmen. Alle cameracrews waren uitgerust met exact dezelfde geavanceerde apparatuur, zodat consistentie in videokwaliteit gewaarborgd was. Daarnaast ontving Videobrouwerij webcambeelden van sprekers die niet persoonlijk konden deelnemen aan de opnames.

Elke presentatie video duurde gemiddeld zo’n 10 tot 15 minuten en vereiste zorgvuldige bewerking, toevoegen van PowerPoint-slides, Huawei-logo’s, achtergrond afbeelding, sound design en kleurcorrectie. Nadat een video was voltooid, werd deze gedeeld via een online feedback platform, waar Huawei de video’s kon bekijken en nauwkeurige feedback kon geven. Dit proces van iteratieve samenwerking leidde tot voortdurende verbetering van de video’s, met gemiddeld één tot twee beoordelingsrondes.

Ondanks de intense werkdruk en korte nachten, kijkt Videobrouwerij met trots terug op de succesvolle samenwerking met LEF marketing & events en Huawei. Het resultaat was een indrukwekkende reeks video’s die de boodschap van Huawei krachtig overbrachten, zelfs te midden van de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht.

De prestatie van Videobrouwerij tijdens HCE 2020 is een inspirerend voorbeeld van hoe creativiteit, flexibiliteit en vastberadenheid kunnen leiden tot succes, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden. Het benadrukt tevens het potentieel van video als middel om verbinding en communicatie in stand te houden, zelfs wanneer traditionele fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn. Videobrouwerij heeft op overtuigende wijze aangetoond dat zij niet alleen in staat zijn om hoogwaardige videoproducties te leveren, maar ook om te gedijen in een snel veranderend landschap waar online communicatie steeds essentiëler wordt.